Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Futó nemzetközi projektek (INTERREG)

Mobil app villámárvizek kezelésére

Az elmúlt években évente 4-5 alkalommal Magyarországon is megjelentek a villámárvizek, amelyek kezelésére mobil alkalmazást mutatott be a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...

 

Végéhez közeledik a JOINTISZA projekt – nemzetközi konzultáció Szolnokon

Május 9-én került sor a Neumann János Egyetem tiszaligeti campusában a JOINTISZA projekt Tisza-vízgyűjtő szintű konzultációjára, melyen a projekt partnerek és stratégiai társult partnerek mellett egyaránt képviseltették magukat a vízgazdálkodás, mezőgazdaság, vidékfejlesztési és ipari vízfelhasználás képviselői.

Bővebben...

 

Danube Floodplain: nemzetközi projekt az árvízvédelem megújításáért

Az Európai Unió 3,67 millió eurós támogatásával Danube Floodplain néven nemzetközi projekt indult idén nyáron. A 30 hónapig tartó együttműködés résztvevői a Duna vízgyűjtő árvízvédelmének megújítását célozzák. A projekt keretében megrendezett első hivatalos találkozó Bukarestben zajlott a közelmúltban.

Bővebben...

 

Rainman Projekt: A heves esőzésekkel kapcsolatos tapasztalatok és elvárások felmérése

Tisztelt Látogató!

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság önálló partnerként részt vesz a RAINMAN megnevezésű CE968 kódszámú INTERREG CE támogatásból megvalósuló projektben. A projekt célja, hogy a különböző adottságú területek vonatkozásában olyan egységes stratégia kerüljön kidolgozásra, amely biztosítja

Bővebben...

 

FramWat Projekt

Framework for improving water balance and nutrient mitigation by applying small water retention measures (Kisvízes területek vízvisszatartásának lehetséges integrált kezelési módjai)
EU INTERREG Central Europe (+ önerő: Magyar Állam)
Támogatási összeg: 52 601 400 Ft

Bővebben...

 
További cikkeink...