Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Hódtorlaszokat bontottak el a Tápión

Hódtorlaszok okoztak jelentős visszaduzzasztást a Tápió folyón Újszász térségében, amit pontszerű III. fokú árvízvédelmi készültség mellett, árokásó-rakodógéppel távolítottak el a napokban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökségének munkatársai.

Bővebben...

 

Tíz éve történt: az elmúlt fél évszázad legnagyobb belvize

Tíz évvel ezelőtt ezekben a januári napokban 73 300 hektárt borított belvíz a KÖTIVIZIG (akkori nevén KÖTIKÖVIZIG) területén, ami az elmúlt fél évszázad legnagyobb elöntése, meghaladja a Balaton területét. A 2010. november végétől 2011. május elejéig tartó védekezési időszakban a szivattyúk összesen 294 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba, ami nyolcszorosa a Velencei-tó víztérfogatának, s majdnem duplája a Tisza-tó víztömegének nyári vízszintnél.

Bővebben...

 

Tisza-tó: 70 ezer kerékpáros

Az elmúlt évben összesen 70 435 kerékpáros hajtott át a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján, ami abszolút rekord, meghalad minden korábbi éves forgalmat. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint tavaly új havi csúcsok is születtek júliusban, augusztusban, szeptemberben és októberben.

Bővebben...

 

Két új kilátótorony épül a Tisza-tavon

Vízitúrázók és a motorcsónakos kirándulók nagy örömére két új ökoturisztikai létesítmény építésébe kezdett az egri Békatutaj Egyesület. Mindkét új kilátó kizárólag vízen lesz megközelíthető, és mindkettő Poroszlóhoz közel, a Hortobágyi Nemzeti Park területén kap helyet.

Bővebben...

 

Sikeres üzemirányítási gyakorlat

Az üzemirányítási és a monitoring hálózat fejlesztése című projekt eredményeképpen létrejött Tisza-völgyi Árvízvédelmi Elemző Központ (TÁREK) gyakorlatát tartották meg november 19-én a tiszai vízügyi igazgatóságok és az OVF részvételével, szolnoki központtal.

Bővebben...

 
További cikkeink...