Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Egyre több a biciklis a Tisza-tónál

Az idei év májusában 8974, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami a második legnagyobb 5. havi forgalom 2008 óta.

Bővebben...

 

Hat tonna szemét a hullámtérről

Közel négyszázan gyűjtötték április 17-én Szolnokon a Tisza és a Zagyva belterületi szakaszain az árvíz levonulása után a hullámtérre kirakódott szemetet. Az NHSZ Zounok Zrt., a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, valamint a város közös akciójának eredményeként mintegy hat tonna (térfogatát illetően 70 köbméter) kommunális hulladéktól mentesítették a környezetet az önkéntesek.

Bővebben...

 

Tudásukról adtak számot a diákok

Az Országos Tanulmányi Verseny online döntőjét rendezték meg április 20-án. A szolnoki Pálfy Vízügyi Technikumban tanuló diákok részére a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság biztosította a helyszínt, hogy ezáltal is támogassa a vízügy területén képzést folytatókat. Megszerzett elméleti tudásuk mellett  praktikus ismereteikről is számot kellett adniuk – miként tudják alkalmazni az iskolában tanultakat a gyakorlatban.

Bővebben...

 

Tizenöt éve történt: vízállásrekordok a Tiszán és a Hármas-Körösön

2006 tavaszán vonult le az az árhullám, amely Tiszakécske alatt – 270 kilométer hosszúságban - egészen a Dunáig, valamint a Hármas-Körösön Mezőtúr-árvízkaputól a tiszai torkolatig új vízállásrekordokat állított fel. Ez az árvíz azért is emlékezetes, mert hatványozott veszélyt idézett elő a gátak sorozatos megcsúszása a Körös-zugban, ami indokolta Szelevény, Tiszasas és Csépa lakosságának kitelepítését. Végül emberfeletti munkával, széleskörű összefogással, és nem utolsósorban innovatív védekezési módszerekkel sikerült megakadályozni a katasztrófát.

Bővebben...

 

Tisztítsuk meg a Tiszát!

A közelmúltban a Tiszán levonult közepes árhullám temérdek – a felső, feltehetően külföldi vízgyűjtőkről származó - kommunális hulladékot sodort magával, aminek jelentős része kirakódott a hullámtéren. Ennek eltávolítása érdekében közös szemétszedési akciót hirdetett április 17-én délelőttre Szolnok önkormányzata, az NHSZ Zounok Zrt. valamint a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, amelyre ma reggelig mintegy háromszázan jelezték részvételüket.

Bővebben...

 
További cikkeink...